mogelijkheden

Bij Julia's Kibbekûle

Cliënten komen bij ons in een vertrouwde omgeving waarin ze zichzelf mogen zijn. Samen maken we er altijd een leuke (mid)dag of weekend van!

Ons Logeerhuis

Ons logeerhuis in Zandhuizen biedt gezellige en veilige logeeropvang voor kinderen en jongeren.  Wij vinden het belangrijk dat iedereen de aandacht en verzorging krijgt die hij/zij nodig heeft. 

Hierom houden wij de groepen klein en hebben wij oog voor de groepsdynamiek.  Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen bij ons omdat juist dan kinderen zichzelf kunnen zijn, zich kunnen ontspannen en ontplooien.

Ieder kind is uniek en krijgt zorg op maat. Wij zorgen voor een leuke dagindeling waarbij we rekeningen houden met interesses en talenten van de kinderen. De kinderen worden betrokken bij de dagelijkse bezigheden in en rond het huis zoals bijvoorbeeld het verzorgen van de dieren en het onderhouden van de moestuin, waar we onze groenten uit halen voor een lekkere maaltijd.

De kinderen worden ook meegenomen in de veranderende seizoenen. Dit doen we door middel van bijpassende knutselactiviteiten en uitjes die passen bij het seizoen. Aan de hand van de seizoenen leren we ze bijvoorbeeld om te gaan met veranderende processen en natuurlijk dat elk seizoen weer iets moois kan bieden.

Begeleiding & dagopvang

Bij Julia's Kibbekûle

We werken ervaringsgericht en sluiten aan bij de belevingswereld van de cliënt. We bieden maatwerk die bij elke cliënt aansluit op interesses en ontwikkelingsleeftijd. De cliënt staat bij ons centraal maar het systeem om de cliënt heen is net zo belangrijk. De ouders worden betrokken bij het project indien nodig.

Naast weekend/logeeropvang is er de mogelijkheid tot (naschoolse) dagopvang en begeleiding op door de weekse dagen. In overleg is het mogelijk dat de kinderen door ons van school gehaald worden, ze blijven dan warm eten en worden weer thuis gebracht.

Ook is er in het weekend ook naast logeeropvang op beide dagen dagopvang mogelijk.

Activiteiten

We bieden onze cliënten veel leuke activiteiten, met een vaste dagstructuur. In onze ruime tuin doen we spelletjes en maken we bijvoorbeeld muziek. Bij mooi weer zwemmen we lekker in ons eigen zwembad. We verzorgen elke dag samen de dieren, halen elke dag verse eitjes bij onze kippen en voeren de konijntjes.

Onze kracht ligt in de persoonlijke begeleiding met veel aandacht voor natuur en de jaargetijden. Zo leren we dat elk seizoen weer iets moois heeft te bieden!

We maken dan ook graag gebruik gebruik van de geweldige omgeving waar we zitten en maken dagelijks wel een leuk creatief werkje met de cliënten!

Tarieven

De opvang, begeleiding en verzorging door Julia’s Kibbekûle kan worden betaald vanuit een Persoons Gebonden Budget (PGB). We hanteren voor de logeerweekenden en dagopvang vaste tarieven. Inbegrepen zijn o.a. onderstaande zaken:

Meer vragen over PGB?

Faciliteiten

Bij Julia's Kibbekûle

Wij willen enkel optimale zorg bieden en hebben daarvoor ideale faciliteiten gecreeerd. In een natuurrijke en veilige omgeving!

We beschikken over een mooie (speeltuin), een ruime accomodatie en ook fijne wellness faciliteiten. Bij mooi weer zwemmen we graag met z’n allen in ons eigen zwembad. Heerlijk om de kinderen te zien genieten in het water!

AKJ & Zorgbelang

vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij – afhankelijk van hun woonplaats – terecht bij het AKJ of bij Zorgbelang. Ondersteuning door een vertrouwenspersoon is gratis. Het AKJ en Zorgbelang zijn zelfstandige stichtingen, onze vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Julia’s Kibbekûle.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?

Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de hulpverlener van Julia’s Kibbekûle, neem dan contact op met de adviesdienst van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met de instelling.

Zo bereik je het AKJ en Zorgbelang

De chat via de website www.akj.nl. is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Met veel liefde,creativiteit & aandacht

Bieden wij onze cliënten optimale zorg in ons logeer (t)huis